maanantai 11. marraskuuta 2013

Laitettaisiinko lukupiiri pystyyn?

Karen Joy Fowlerin kirja "Jane Austen -lukupiiri" on viehättävää luettavaa.

Kirjan takakannessa sanotaan, että se on "Teos, jonka Jane Austen olisi kirjoittanut, jos olisi elänyt
2000-luvun Kaliforniassa". Aika paljon sanottu, ja se varmaankin sai minut tarttumaan tähän kirjaan, tykkäänhän Austenista (kukapa ei?).

Kirjasta on tehty myös elokuva. Se oli ihan kiva leffa, en kuitenkaan viitsi sitä arvioida sen kummemmin. Mutta ihan sujuvasti katsottava kylläkin. Kirja on parempi kuin siitä tehty leffa.

Minun rupesi heti kirjan luettuani tekemään mieli panna oma lukupiiri pystyyn. Kuka lähtisi mukaan? Pirjo A, oletko kuulolla, tai kuka tahansa muu, otahan yhteyttä asian tiimoilta. Käsiteltäisiin mitä kirjoja vaan, sen ei tarvitsisi olla "Jane Austen -lukupiiri", vaan vaikka Mika Waltari tai ihan-mikä-vaan-lukupiiri-tahansa.

Lukeminen olisi vielä kivempaa, jos kokoontuisi ystävien kanssa lukuelämysten jälkeen keskustelemaan teoksesta. Kirjasta saisi sillä tavalla vielä enemmän irti. Ja varmaan tulisi tartuttua johonkin kirjaan, jota ei muuten hoksaisi lukea.

Jokainen valitsee vuorollaan kirjan, jota käsitellään. Ok?2 kommenttia:

  1. Pirjo A. on lukenut sekä Jane Austen lukupiiri kirjan että nähnyt elokuva. Mä olisin mielelläni mukana. Mietitään kuitenkin paneudutaanko yhden kirjailijan tuotantoon vai voisiko jokainen vuorollaan valita käsiteltävän kirjan ja tavallaan vetää lukupiirin. Kirja olisi aina tiedossa hyvissä ajoin ennen seuraavaa piiriä Mä voisin tätä jakaa mun FB:ssä jos ei ilmottaudu tarpeeksi piiriläisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Pirjo! Ei tarvi kiinnittyä yhteen kirjailijaan. Pane vaan kutsu FB:kiin. Palataan!

      Poista