tiistai 29. lokakuuta 2013

Säkenöivät tytöt

Olen ihan myyty.

Lauren Beukes on tehnyt upean romaanin "Säkenöivät tytöt". Olen häikäistynyt. Kirja on suorastaan nerokas ja täynnä mielikuvitusta. Ei ihme, että sen oikeudet on myyty jo yli kahteenkymmeneen maahan.

Juoni kulkee niin jännittävästi, että vaikka tässä tarinassa aikamatkataan, niin se ei tunnu yhtään kummalliselta, vaan sen ottaa ihan normaalina (ja mielenkiintoisena) juttuna vastaan. Sen sijaan huomasin kuvittelevani kirjailijan työhuonetta, jonka seinä on täynnä keltaisia post-it -lappuja, että hän pystyisi jouhevasti palaamaan eri aikoihin edes-takas murhaajan (ja muidenkin) hahmossa. Äh, ei, vaan niitä post it
-lappuja on siellä seinällä tietenkin eri värisinä: punainen murhaajalle, keltainen Kirbylle jne.

Tätä kirjaa lukiessa piti aina palata takaisin alkuunpäin, että sai punottua langat yhteen, koska jutut liittyvät aina toisiinsa läpi eri vuosien. Sellaisia pieniä vinkkejä tarinassa oli siellä täällä. Minusta se on mielenkiintoisen kirjan merkki.

Sekin oli kiva, kun tämä kirja tapahtuu Chicagossa, joka on ihana kaupunki, ja entinen oma opiskelukaupunkini. <3

Tarina ottaa kantaa naisen asemaan kautta eri vuosikymmenten, mutta tekee sen niin jännittävän ja kiehtovan tarinan lomassa, että jos ne asiat eivät kiinnosta, niin ei haittaa! Kirjaa voi lukea välittämättä siitä, jos ei kiinnosta - mutta tarina itse kiinnostaa takuuvarmasti!

Juttua viedään eteenpäin eri henkilöiden näkökulmasta, mikä on aina kiva tekniikka mielestäni.

Joku arvostelija kirjoitti, että hän "fanittaa Beukesin sarjamurhaajaa". Siis mitä häh. En minä ainakaan sitä sarjamurhaajaa fanita; inhottava hahmo ja surkea runkkari. Sen sijaan fanitin kirjan toista päähenkilöä, Kirbyä, joka oli todellinen sitkeä voimanpesä ja fiksu tyttö, huonosta taustastaan huolimatta.

Kannattaa lukea!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti