keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Carl-Johan Vallgren: Varjopoika
Lapsi katoaa tuntemattoman matkaan metrotunnelissa, ja siitä alkaa tämä dekkari. Luvassa paljon yllätyksiä!

"Varjopoika" on kirjailijan trilleridebyytti, ja ymmärtääkseni tälle tulee jatkoa. Tulemme siis lukemaan vastedeskin, miten Danny Katz ratkaisee rikoksia.


Carl-Johan Vallgren on saanut myös edellisestä romaanistaan arvostetun August-palkinnon, ja tämä uusi ”Varjopoika” on noussut kansainväliseksi menestykseksi.

Yksi juttu minua ärsyttää: Miksi aina rikolliset tunnustavat tekemänsä rikokset perin pohjin uhrille, juuri kun ovat tappamassa uhria? Ja sitten tietysti rosvo itse kuolee, ja näin näppärästi rikos ja mysteeri ratkeaa. Se on niin kulunut keino! Eikö joku voisi keksiä, millä muulla tavalla rikos/mysteeri ratkeaisi. Ainakin jos minä olisin konna, joka on juuri tappamassa uhria, niin en varmaankaan jäisi siihen jaarittelemaan ja tunnustamaan hänelle myös entisiä rikoksiani. Ei, varmaan vain hoitaisin homman tehokkaasti loppuun ja liukenisin paikalta äkkiä. Yritetäänkö tällä tavalla korostaa sitä, miten narsistisia nämä rikolliset ovat, kun haluavat vielä leuhkia teoillaan juuri ennen tappamista?

Muuten kyllä nautin tästä lukukokemuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti