perjantai 15. tammikuuta 2016

Labyrintti

Näin Hesarista, että tänään 15.1.2016 alkaa telkkarista uusi minisarja Labyrintti. Se perustuu brittikirjailija Kate Mossen samannimiseen bestselleriin, joka ilmestui jo vuonna 2005.

Luin Kate Mossen Labyrintti-kirjan joku vuosi sitten. Se sijoittuu Etelä-Ranskaan ja toimii kahdella aikatasolla. Nykyhetkessä ollaan Ranskassa tehdään arkeologisia kaivauksia, ja sieltä löytyvä sormus vie kaivauksilla työskentelevän Alicen vuosisatojen takaisiin tapahtumiin. Vuonna 1209 Carcassonen linnoituskaupungissa kerettiläisiksi syytetyt kataarit valmistautuvat ristiretkeläisten kohtaamiseen. Näiden kahden aikatason välillä seikkaillaan, ja yhteneväisyyksiä löytyy tietenkin Alicen kautta. On myös kristinuskon synkkää historiaa ja salaseuroja.

Kirjassa on siis fantasiaa, jännitystä ja mysteerien kaivelemista. En ihmettele, että kirjasta tuli bestseller. Se on hyvä kirja, hyvin kirjoitettu, teksti on kaunista ja rikasta, juoni kulkee koukuttavasti ja päähahmot ovat samaistuttavia sekä elävän ja verevän oloisia.

Hyvää ja koukuttavaa viihdettä! Labyrinttiä on verrattu Da Vinci -koodiin.

Kate Mosselta on suomennettu myös teos "Krypta" (2007). Täytyy lisätä sekin lukulistalle.

Saa nähdä, millainen tämä tänään alkava tv-sarja sitten on. Aion katsoa sen. Uskon ja toivon, että se on hyvä! Vinkkinä muuten, että ihana Jessica Brown-Findlay, joka näytteli Lady Sybilia Downton Abbeyssä, on tässä pääosassa näyttelemässä keskiaja nuorta kataarinaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti