keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Vuoden 2013 kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkat järjestyksessä!

Nyt, kun tämän vuoden kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto on taas ajankohtainen (se ratkeaa 26.11.2014), niin kirjoitanpa tänne, mikä oli viime vuonna oma Finlandia-suosikkini, ja mihin järjestykseen itse olisin ehdokkaat laittanut. Luin nimittäin melkein ne kaikki.

Kaikki viime vuoden ehdokkaat olivat mielestäni todella hyviä, ja parhaan kirjan valitseminen hyvien joukosta on tunnetusti makuasia.

Tänä vuonna Finlandia-palkinnon saajan valitsee hallitusammattilainen ja elinikäinen lukija Anne Brunila. Viime vuonna sen teki näyttelijä ja teatterinjohtaja Asko Sarkola. (Olen Sarkolan fani.) Sarkola muuten valitsi vuoden 2013 voittajaksi Riikka Pelon romaanin "Jokapäiväinen elämämme".

Ja tässä siis minun valintani ja järjestykseni vuoden 2013 Finlandia-palkintoehdokkaista, tadaa:
  1. Asko Sahlberg: Herodes
  2. Kjell Westö: Kangastus 38
  3. Riikka Pelo: Jokapäiväinen elämämme
  4. Juha-Pekka Koskinen: Ystäväni Rasputin
Kahta muuta viime vuoden Finlandia-ehdokasta en luetteloi tänne, koskapa niitä en lukenut.

Sahlbergin Herodes on todella hieno, mielenkiintoinen ja upea kirja, todellinen lukukokemus! Ihan huippu! Suosittelen lämpimästi, jos pidät historiallisista romaaneista, erityisesti pitkistä sellaisista.

Täältä blogista, aiemmista kirjoituksistani, löytyy mietteeni ym. kirjoista. Linkistä pääsee suoraan katsomaan, mikäli kiinnostaa.

Tämän vuoden, eli 2014 ehdokkaista pitää taas lukea ainakin Jussi Valtosen romaani "He eivät tiedä mitä tekevät" ja Anni Kytömäen "Kultarinta".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti