torstai 21. maaliskuuta 2013

Umberto Eco: Prahan kalmisto vs. Conn Iggulden: Keisari

Lainasin kirjastosta Umberto Econ uusimman kirjan Prahan kalmisto. Johan sitä oli odotettukin. Econ 'Ruusun nimi' on nimittäin yksi minun lempikirjoistani. Olen kirjoittanut siitä kirjasta tänne blogiin aiemmin. Se on ihan fantastinen kirja!

Nyt kuitenkin kävi niin, että petyin tähän Prahan kalmistoon, enkä edes jaksanut lukea sitä loppuun. Mitenhän tässä näin kävi? Jotenkin tämä uusin Econ kirja oli vain vähän tylsä ja mielenkiinnoton mielestäni, eikä se olikein herännyt eloon.

Sen sijaan vedin peräkanaa koko Conn Igguldenin historiallisen, Julius Caesarista kertovan neliosaisen kirjasarjan 'Keisari'. Siitä tykkäsin paljon.

Moni ei varmaan kirjoittaisi näistä kahdesta kirjailijasta samaan blogiin, mutta näin tässä kävi:

lainasin nämä kirjat yhtä aikaa kirjastosta, aloitin Econ kirjasta, mutta jätin sen väliin noin sadannen sivun kohdalla, koska se ei suurista odotuksista huolimatta napannut yhtään. Sen sijaan Igguldenin kirjasarja, joihin siirryin sitten heti perään, imaisivat heti mukaansa. Historialliset faktat ovat paikallaan (tietysti fiktiolla täydennettynä), viihdyttävästi ja mukaansatempaisevasti kerrottuna. Kieli ja henkilökuvaukset ovat hyviä.

Kriitikot ja lukijat ovat kyllä kehuneet Igguldenia. Hän osaa herättää historian eloon. Minähän tykkään historiallisista romaaneista, ja mitä paksumpi kirja, sitä parempi.

Henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan maaottelussa Econ Prahan kalmisto - Igguldenin Keisari-sarja, jälkimmäinen voitti 1-0.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti