keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kirja lumoaa esineenäkin

Rakastan kirjojen lukemista ja tykkään niistä esineinäkin.

Kirjat ovat mielestäni ihania myös tavaroina. Niitä on kiva hypistellä, selailla, tutkia, katsella ja haistellakin. Niissä on usein makeita kansikuvia. Luontokirjoissa on upeita ja kauniita kuvia. Entäs sitten taide-, matka- ja muut kuvakirjat! No ne ovat fantastisia. Ja lastenkirjat sitten! Ne ovat suloisia!

Tykkään uuden kirjan tuoksusta.

Karttoja on mielenkiintoista tutkia.

Ulkomailla käyn aina kirjakaupoissa kiertelemässä. Usein ostan matkoilta kirjoja muistoksi. Kun aloin opiskelella italiaa, niin ostin Italiasta italiankielisiä lastenkirjoja. Ajattelin, että sitä kautta oppii paitsi kieltä, niin myös paikallista kulttuuria. Vinkki, vinkki!

Niin, ne kirjakaupat! Tykkään todella koluta kirjakaupoissa. Niissä on kiva fiilis.

Kirjakaupassa tai kirjastossa voi sattumalta löytää jonkun teoksen, josta ei etukäteen tiennyt mitään, ja joka osoittautuu sittemmin mahtavaksi lukukokemukseksi. Esimerkiksi niin kävi Ardunhati Royn "The God of Small Things" -kirjan kanssa Singaporen Kinokuniya-kirjakaupassa. Kiva kauppa, muuten. Ja Royn kirjasta tuli yksi mun suurista suosikeista, Elämää suuremmista kirjoista.

Mulla on tietysti kotona kirjahylly täynnä kirjoja. Siellä on paitsi romaaneja, matkakirjoja, taidekirjoja, täydellinen Nykysuomen sanakirjasarja, hevos- ja koiraharrastuskirjoja, niin myös Raamattu ja Marxin Pääoma vierekkäin sulassa sovussa. Löytyy luontokirjoja, dekkareita ja sanakirjoja.

Olen hulluna kirjoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti